Afbeelding
Lammert Post

Dayseaday opent nieuwbouw Roemenië

Algemeen

STEFANESTI/URK – Visgroothandelaar Dayseaday Group van de familie Van Veen heeft in Roemenië haar nieuwe vestiging geopend.

De familie Van Veen vloog vrijdagmorgen samen met een delegatie van Flynth accountants naar Boekarest, in totaal 42 personen uit Urk. Zaterdag werd weer teruggevlogen.

CEO Jelle van Veen zei bij de opening trots te zijn op zijn team en bedankte manager Bogdan Manoliu die ook mede-aandeelhouder is van Dayseaday Romania. ,,Een prachtige fabriek hebben we mogen realiseren. De modernste van Roemenië, met een opslagcapaciteit van 2.500 pallets voor diepvries in twee cellen en meerdere koelcellen. Ook hebben we een vriescel voor opslag van vlees.’’

In 2012 nam Dayseaday aan de zuidkant van Boekarest het (Nederlandse) visbedrijf Oceanis Seafood over. Vorig jaar werd aan de noordelijke ringweg gestart met een nieuwbouwpand van 100 bij 30 meter. Nieuw is dat er nu ook vers verpakt wordt (MAP) voor de retailmarkt. Het aantal personeelsleden is gegroeid naar dertig. De productieruimte meet 450 vierkante meter. 

De meeste vis bij Dayseaday Romania wordt geïmporteerd en betreft kweekvis. Hardlopers zijn zeebaars, dorade, zalm, kweekgarnalen. Heek is de belangrijkste soort wat wildvang betreft.

Spakenburg

Ook in Nederland breidt de Dayseaday Group verder uit. In Bunschoten-Spakenburg werd afgelopen maand de nieuwbouw van dochterbedrijf Muys Seafood in gebruik genomen. Hier aan de Neerduist is 2.200 vierkante meter bebouwd. 

(Foto’s: Lammert Post)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding