Afbeelding
BNNVARA

De strijd van familiebedrijven

Algemeen

GOEDEREEDE – Visserijbedrijf Tanis (GO 38/GO 48) is een jaar lang gevolgd voor de tv-documentaire-serie ‘Boven Water’. De eerste uitzending is komende week, maandagavond 27 juni.

In de zesdelige serie volgt BNNVARA vijf familiebedrijven die een dagelijkse strijd moeten voeren om het hoofd boven water te houden. Van een vissersfamilie tot een kermisfamilie en van een augurkenproducent tot een transportbedrijf. Elke euro wordt in het bedrijf gestopt, soms zelfs tegen beter weten in. 

Voor de familie Tanis wordt het steeds moeilijker om hun beroep als visser nog uit te voeren, door onder andere de Brexit, een kleiner wordend bevisbare Noordzee en stijgende energiekosten die niet gedekt worden door de visprijzen en vangsten. 

Familiebedrijven zijn de onmisbare ruggengraat van onze economie. Gerund door hardwerkende families - vaak al generaties lang – weegt voor hen de toekomst voor hun bedrijf en personeel zwaarder dan het maken van snelle winst. 

De titels van de zes afleveringen zijn: Prijzenoorlog, Het bedrijf boven alles, Opboksen tegen de grote, Tegenslag en Opgeven is geen optie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding