H Cornelis Vrolijk partner Krijn Verwijs. (Foto: L. Nieuwenhuize)
H Cornelis Vrolijk partner Krijn Verwijs. (Foto: L. Nieuwenhuize) Lando Nieuwenhuize

Cornelis Vrolijk neemt deel in Krijn Verwijs

Algemeen

IJMUIDEN/YERSEKE – Visconcern Cornelis Vrolijk gaat voor vijftig procent deelnemen in schaal- en schelpdierbedrijf Krijn Verwijs uit Yerseke. Beide reeds lang bestaande familiebedrijven hebben daartoe een intentieverklaring ondertekend.

De ontstane 50-50 joint venture ambieert versterking in de keten en een gezamenlijke verkoopstrategie op het gebied van vis, schaal- en schelpdieren. Beide bedrijven verwachten met deze samenwerking de groeiambities voor de komende jaren waar te maken. Hierbij spelen duurzame en intensieve relaties met de kwekers, het voortzetten van het familiebedrijf en het borgen van de voedselzekerheid een cruciale rol. Door de samenwerking worden schaalvoordelen gerealiseerd en kunnen de bedrijven hun ambitie van verdere groei in het visschap nog beter vorm geven.

Zowel Cornelis Vrolijk als Krijn Verwijs, beide opgericht in 1880, hebben de ambitie om ‘regisseur van het visschap’ te worden. Zij willen het visschap vullen met gezonde, innovatieve, duurzame geviste en gekweekte producten als ready-to-eat mosselen, in Nederland machinaal gepelde garnalen en een rijk aanbod aan vissoorten.

Directeur Caroline Verwijs van Krijn Verwijs Yerseke: ,,Met Cornelis Vrolijk als complementaire partner bundelen we onze krachten en voegen we waarde toe aan ons bedrijf. Het verbetert onze regionale en internationale positie, versterkt ons productportfolio, intensiveert onze innovatietrajecten en onze rol binnen de eiwittransitie. Wij blijven Krijn Verwijs; een familiebedrijf dat zich met hart en ziel inzet voor de schelpdiersector en daarbij het belang onderstreept van een gezonde Nederlandse mossel- en oestersector. We behouden ook onze Premier-brand en de slogan, ‘Seafarmers by Nature’ waaronder we onze producten verkopen.”

De strategie van Krijn Verwijs sluit volgens directeur Annerieke Vrolijk van Cornelis Vrolijk naadloos aan bij de ‘van schip-naar-schap-strategie’ van CV. ,,En in Krijn Verwijs hebben wij een partner gevonden die net als wij het familiegevoel, dat zich kenmerkt door vakmanschap, vertrouwen, loyaliteit en duurzame relaties, hoog in het vaandel heeft staan.”