Afbeelding
nn

Hoe puls weer aan de man te brengen?

Algemeen

SCHEVENINGEN - De toekomst van de visserij, uitdagingen, kansen, de relatie met de Britten en de Noren, de besteding van de BAR-gelden en pulsvisserij. Het kwam allemaal voorbij tijdens de bijeenkomst van het SEVO vorige week vrijdag op Scheveningen. 

Het platform van Nederlandse Europarlementariërs in de Visserijcommissie, sectorvertegenwoordigers en lokale politici had voor de gelegenheid ook Tweede Kamerleden en andere Europarlementariërs uitgenodigd. Voorzitter Tim Heddema van de PFA en Durk van Tuinen van de Nederlandse Vissersbond verzorgden informatieve presentaties over de trawler- en de kottervloot en er was een rondleiding op een van de Wirontrawlers die voor het kantoor van Cornelis Vrolijk/Jaczon lagen. 

SEVO-voorzitter Peter van Dalen vindt het jammer dat door diverse omstandigheden niet meer Kamerleden gehoor konden geven aan de uitnodiging, maar spreekt toch van een zinvolle bijeenkomst, bijgewoond door in ieder geval Caroline van der Plas (BBB) en Bert-Jan Ruissen (SGP).

In het huidige tijdsgewricht van torenhoge gasolieprijzen staat de puls bij het SEVO weer hoog op de agenda. ,,Hoe krijgen we de tegenstanders aan onze kant? In een volgend overleg maken we een eerste opzet daarvoor’’, aldus  CU-Europarlementariër Van Dalen.

Op de groepsfoto ontbreekt Roelof Bisschop, die net voor het fotomoment vertrokken was.

!