Foto: Cezary Spigarski
Foto: Cezary Spigarski

Tewaterlating ‘Amrumbank’

Algemeen

GDYNIA – De nieuwbouwkotter SC 10 ‘Amrumbank’ voor de gebroeders Willem en Jacob Snoek ligt te water. Afgelopen maandag vond de tewaterlating plaats bij de Nauta Hull Shipyard in het Poolse Gdynia. De nieuwe twinrigger wordt in eigen beheer gebouwd, in samenwerking met Van Slooten Shipbuilding. De tewaterlating van de 32 meter lange nieuwbouwer werd bijgewoond door de Urker opdrachtgevers Snoek, hun boekhouder Willem Meun, aanstaande schipper Albert Zwaan en machinist Hein Jan Bakker en Pieter Louwe van Slooten als vertegenwoordiger van de scheepsbouwer.

Ter gelegenheid van de tewaterlating werd door opdrachtgevers en hoofdaannemer een donatie geschonken aan een nabijgelegen kinderhospice. Na de tewaterlating bij de werf werd in het naastgelegen hotel samen met de Poolse onderaannemers getafeld.

De SC 10 is het zusterschip van de UK 150 dat door dezelfde bedrijven wordt (af)gebouwd. De technische proefvaart voor deze nieuwbouwer van Quotter is gepland in week 11, vervolgens wordt de flyshooter/twinrigger in Nederland door de VCU ingetuigd.

Foto: Cezary Spigarski - Pieter Louwe van Slooten (rechts) met de gebroeders Snoek en directies van cascobouwer Nauta Hull (Marian Blawat) en onderaannemer Drew Nauta (Dorota Liszweska). Nauta Hull heeft het casco gebouwd en alle grote componenten zoals VCU-lieren en motoren geplaatst. Drew Nauta doet het gehele binnenwerk, zoals isolatie, vloeren, betimmering, stoffering, maar ook het visruim en het verwerkingsdek inclusief polyester wanden.

Foto: Cezary Spigarski

Foto: Cezary Spigarski - Van links naar rechts: Hein Jan Bakker, Willem Snoek, Albert Zwaan, Willem Meun en Jacob Snoek.