Aan tafel op de haven
Aan tafel op de haven

Op z’n Urks vis eten met vissersvrouwen

Algemeen

URK - Urk is onlosmakelijk verbonden met de visserij. Dat er thuis verse vis, het liefst uit eigen vangst, wordt opgediend als warme maaltijd is een vanzelfsprekende gewoonte. Een gewoonte die al vele generaties lang traditiegetrouw wordt doorgegeven. Want zeg nou zelf, er gaat toch niets boven een heerlijk gebakken ‘skolletjen’!

Neem het maar aan van de Urker vissers en vissersvrouwen, want die weten wel wat lekker en gezond eten is: verse vis uit de Noordzee.

Schuif tijdens de Visserijdagen Urk 27 mei 2017 gezellig aan op de haven aan de Urker vistafel. Voor maar 10 euro per persoon eet je samen met de vissersvrouwen van Urk de lekkerste typische Urker visgerechten die ze op de haven bereiden! De opbrengst gaat volledig naar Stichting Vissers voor Vissers.

De vissersvrouwen nodigen je uit om om 11.00 uur, 13.00 uur of 15.00 uur aan te schuiven. Per keer kunnen er dertig personen aan tafel. De vrouwen serveren heerlijk gebakken schol met rijst, boter en suiker en/of gestoofde tong met gekookte aardappelen.

Aanmelden en meer informatie? Mail naar Alie de Boer en Maria Foppen: aenmdeboer@live.nl