Afbeelding
Markus Hoefemann

‘Jan Maria’ gedoopt in thuishaven

Bremerhaven blij met BX 792

BREMERHAVEN – Een massa mensen was vorige week vrijdag op de been voor de doop van de BX 792 ‘Jan Maria’, de nieuwe aanwinst voor de vloot van het Parlevliet & Van der Plas-concern. Vanuit Katwijk waren de families afgereisd naar thuishaven Bremerhaven, waar het schip lag afgemeerd voor het vrieshuis van Doggerbank Seefischerei. De doop werd verricht door Gerda van der Plas, op traditionele wijze, met een fles champagne. Mevrouw Van der Plas is verbonden aan de beide families, als dochter van mede-oprichter Jan van der Plas en Maria, een zus van mede-oprichter Dirk Parlevliet.

De plechtigheid werd bijgewoond door zeker 600 mensen. CEO Diek Parlevliet legde uit wie de naamgevers van het schip waren, er was een toespraak van de hoge Duitse visserijambtenaar Bernd Söntgerath en ook burgemeester Melf Grantz van Bremerhaven liet weten zeer ingenomen met de nieuwe aanwinst voor de vloot die in Bremerhaven havent en lost. Bremerhaven is blij met de verbondenheid die het Katwijkse visserijconcern al vele jaren heeft met de stad en zeker ook met de kabeljauw en de garnalen, roodbaars en heilbot die het schip hier regelmatig zal lossen.


De BX 792 stoomde na de doop en feestelijkheden naar IJmuiden, voor het ‘open schip’ morgen (zaterdag) voor genodigden. Daags daarna zal de trawler opstomen naar het hoge noorden om daar op de garnalen te gaan vissen.

Afbeelding