Afbeelding
GvdB

Nieuwe vislijnen voor de GO 5

Schrale aprilmaand zien door te komen

IJMUIDEN – Nee, de tongvisserij houdt niet over. ,,April is altijd de schraalste maand wat de tongvangsten betreft’’, zegt George Tanis van de GO 5. De bokker van  de firma Tanis lag vorige week vrijdag voor de kant aan de Trawlerkade in IJmuiden voor het opdraaien van nieuwe vislijnen. Op de Hollandse Visveiling IJmuiden was de vangst verkocht van het korte weekje na Pasen. ,,De prijzen zijn heel goed, maar bij elkaar was het niet zo veel. Vanaf volgende maand zal het hopelijk wel weer beter gaan met de vangsten.’’

Aan de vislijnen zal het niet liggen. Door Maritiem werden ze die ochtend nieuw opgedraaid, in opdracht van de Coöperatie Westvoorn. Aan de bemanning ook niet. Als vaste schipper vaart Tanis op de inmiddels 21 jaar jonge bokker met een ploeg Ouddorpers en twee Polen.

Op de IJmuider afslag verkochten op vrijdag 5 april acht bokkers de weekvangsten (van drie dagen). Bij elkaar was er 7,3 ton tong, voor gemiddelde prijzen voor de sorteringen van klein naar groot van 23,42, 22,36, 20,31, 18,30 en 16,10 euro de kilo.