Overname

POTOS door

DROMEC


RHENEN - DROMEC Drives en Winches in Rhenen heeft POTOS Marine equipment in Ten Boer overgenomen. Met deze stap kan DROMEC de markt voor de scheepvaart nog beter bedienen.


Het familiebedrijf DROMEC Drives en Winches is gespecialiseerd in de ontwikkeling van liersystemen en aandrijftechniek.

Met de overname van POTOS Marine equipment breidt DROMEC het pakket van lieren en liersystemen uit. DROMEC kan met deze beslissing een totaaloplossing bieden voor de klant in het zwaardere segment van de maritieme sector.

Met de uitbreiding in Groningen kan het hele programma van deckequipment voor de grotere schepen worden aangeboden. Het gaat hier met name om de ankerlieren, kettingstoppers en kaapstanders.

De komende periode zal de ontwikkeling van de lieren voor POTOS Marine equipment naar Rhenen verplaatst worden. De bouw en assemblage van de lieren zal gevestigd blijven in Ten Boer.


Visserijwereld

DROMEC heeft onder andere de (elektrische) aandrijving en besturing van het complete lierenpakket van de twinriggers/flyshooters LT 43 en LT 295 verzorgd. In opdracht van Padmos wordt nu een nieuwe lier gebouwd voor de mesheftenvisser YE 243. Ook is DROMEC betrokken bij het Octopus-project van Brands/Padmos.

In het Visserij Ontwikkel Plan voor de regio Urk wordt DROMEC genoemd in het project ‘Internationalisering en waarborgen huidige infrastructuur’ als partner van de VCU voor de ontwikkeling van een mobiele tensionmachine.

Sinds vorig jaar zomer is Roelof van Urk (voorheen VCU-TCD) een van de vijf sales engineers bij DROMEC in Rhenen.