Afbeelding
Noordster

Museumschip te bezoeken en te huur

SCH 236 ‘Noordster' weer open

SCHEVENINGEN – De gerestaureerde haringlogger SCH 236 ‘Noordster’ in de haven van Scheveningen gaat na Pasen weer vaker open. Vorig jaar is het museumschip al geopend, maar in de wintermaanden werd het wel erg rustig met bezoekers. Met voorjaar en zomer in aantocht zal de ‘Noordster’ open zijn voor bezoekers, op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag, is te lezen in het meest recente 'Praaibericht'. De entreeprijs bedraagt 7,50 euro. In de expositieruimte is een kleine tentoonstelling over hospitaalkerkschip ‘De Hoop’ ingericht.

De logger kan ook gehuurd worden. Zo is er recent een koor uit Lemmer op bezoek geweest en heeft de stichting officieel toestemming gekregen om als ‘trouwlocatie’ te fungeren. Vorige maand kreeg een groep visserijbiologen van ICES een rondleiding van Willem den Heijer door Scheveningen, met een bezoek aan de afslag, de kotters aan de kaai en ook aan de ‘Noordster’ (zie foto). 

Van Nico Letsch van de SCH 43 (die nog steeds te koop ligt) kreeg de stichting een stel visborden cadeau. Deze borden zijn van hout in een ijzeren frame en komen behoorlijk dicht bij de visborden die in gebruik waren op de ‘Noordster'. De visborden zijn onder handen genomen (het ijzerwerk is geconserveerd en zwart geverfd) en hebben inmiddels een plekje gekregen bij de galgen aan stuurboordzijde.