Geen reden

voor paniek

om Deense

mosselen


YERSEKE/FARSØ – Er zijn op dit moment zeker Deense mosselen van goede kwaliteit leverbaar, al wil Belgische berichtgeving anders doen geloven.


In Belgische kranten verschenen vorige week berichten dat mosselen uit Denemarken op dit moment niet de juiste kwaliteit en grootte zouden hebben en dat Belgische horeca naar noodoplossingen moest zoeken. De Deense mosselkweker Mark Lykke van Muslingeriet, die kweekt in de baai van Limfjord, reageerde met verbazing op de commotie en verzekert dat zijn mosselen niet achterlopen bij vorig jaar en zelfs een geweldig visgewicht hebben.

Steun krijgt Lykke van Krijn Verwijs, die al jaren met Lykke zaken doet. De mosselhandelaar uit Yerseke streeft naar jaarrond levering van goede kwaliteit mosselen. Dat kan niet altijd met Nederlandse mosselen (die rond deze tijd beginnen met ‘melken’). Denemarken is nu een van de alternatieven. 

Bram Verwijs: ,,We kunnen niet alle Deense mosselen over een kam scheren. De hangcultuur mosselen van Mulsingeriet hebben ook nu weer een heel hoog vleesgewicht, zoals verwacht in deze tijd van het jaar. Het zou zonde zijn als klanten dit mooie product over het hoofd zien vanwege krantenberichten.’’