Afbeelding
Hennaert

Visserstweeling

O 231 te gast

op tuinfeest

koning Filip


OOSTENDE – De Vlaamse visserstweeling Johan en Joachim Hennaert (O 231) was deze maand te gast op het tuinfeest van koning Filip.


De broers Hennaert (26) waren na contact met de Rederscentrale als visserijvertegenwoordigers uitgekozen door provinciegouverneur Decaluwé van West-Vlaanderen. 

Koning Filip zit tien jaar op de troon. Het koningspaar Filip en Mathilde vierde dat zaterdag 13 mei met een tuinfeest. Voor het feest in de tuin van kasteel Laken werden door het koningspaar zeshonderd Belgen uitgenodigd.

Johan en Joachim vonden het eervol dat ze op het feest persoonlijk met de Belgische koning over hun vissersvak konden spreken. Reder Johan is trots op zijn zonen. Joachim had na zijn studie bedrijfsmanagement eerst een bureaujob. ,,Ze misten elkaar toen, nu zijn ze al vijf jaar samen aan boord.’’ 


Afgelopen zondag is de O 231 ‘Den Hoope’ weer uitgevaren met de matten richting Land’s End. Komend najaar ondergaat de Vlaamse bokker (in 2001 gebouwd in Irnsum) een grote refit bij Padmos in Stellendam.

Afbeelding
Afbeelding