H Lucas Schrijver samen met ALS-ambassadeur Thomas Acda, Willem van der Lee, Jelle van Veen, Riekelt Korf, Frits de Munnik, veilingmeester Ludo Leijten, Hein Kramer en Paula van der Woude (Stichting Visserijdagen Urk), pr-dames in Urker klederdracht en ALS-directeur Limore Noach met de cheque en het eerste kistje meischol.
H Lucas Schrijver samen met ALS-ambassadeur Thomas Acda, Willem van der Lee, Jelle van Veen, Riekelt Korf, Frits de Munnik, veilingmeester Ludo Leijten, Hein Kramer en Paula van der Woude (Stichting Visserijdagen Urk), pr-dames in Urker klederdracht en ALS-directeur Limore Noach met de cheque en het eerste kistje meischol. GH

Mooie opbrengst meischol voor ALS Nederland: 75.000 euro

‘Geen tijd te verliezen’

URK – Het eerste kistje meischol heeft in de week van Hemelvaartsdag 75.000 euro opgebracht. Lucas Schrijver (Urk Export) en Willem van der Lee (Van der Lee Seafish, dat dit jaar het 50-jarig jubileum viert) zaten naast elkaar in de mijnzaal en gingen tegen elkaar op.


Ook Noordzee International, Dayseaday, Leroy, Korf Vis en Kramers’ Seafood deden volop mee tijdens de Amerikaanse veiling. Nadat veilingmeester Ludo Leijten de veiling afsloeg bij een laatste bod van Urk Export, vroeg Schrijver zijn collega-kopers ook op de groepsfoto met de cheque voor het goede doel. Het laatste bod was bod 121. De laatste vijftig biedingen waren bedragen van telkens duizend euro. Begonnen werd met biedingen van achtereenvolgens 100, 250 en 500 euro.


Aanvulling

Op de cheque staat een bedrag van 72.075 euro, wat na afloop door het vishandelsbedrijf Sea Fresh werd aangevuld tot 75.000 euro. Het kistje met meischol werd geschonken door de UK 68 van de gebroeders Koffeman. De schol werd gefileerd en door de kopers geschonken aan het verzorgingstehuis Talma Haven.

De mooie opbrengst van de veiling is voor onderzoek in het ALS-centrum Utrecht. Momenteel zijn er nog geen medicijnen voor genezing van deze ernstige spierziekte. Vooraf aan de veiling werd een indrukwekkend filmpje getoond van de Urker familie Kaptein, waarvan vader Auke zes jaar geleden de diagnose ALS kreeg. Die diagnose is een doodvonnis. Maar het gezin is dankbaar voor alle zegeningen die het ook mag ontvangen. Auke Kaptein was ook in de mijnzaal aanwezig.

De veiling werd geopend door Frits de Munnik, bestuurslid van de Stichting Visserijdagen Urk en in het dagelijks leven salesmanager bij Noordzee International. Uit handen van directeur Limore Noach van ALS Nederland ontving de Urker stichting een certificaat in de vorm van een groot puzzelstuk met de tekst ‘Geen tijd te verliezen’.

Afbeelding