Op westelijk

avontuur in de

Keltische Zee


CASTLETOWNBERE – Net als vorig jaar is de FD 157 ‘Jacoba Maria’ ook nu weer ver westelijk gaan vissen in de Keltische Zee (VIIhjk), nu samen met rederijgenoot E 104.


De visserij in Het Kanaal is afgezwakt. Nederlandse flyshooters wijken voor het zomerseizoen uit naar de Noordzee (maar daar is de visserij deze weken nog niet druk, en lopen flyshooters tegen het krappe Noordzeemakreelquotum aan), of schakelen indien mogelijk over naar de twinrigvisserij op schol op de Noordzee.

Schipper Hendrik de Boer en bemanning van de FD 157 blijven liever flyshooten en kozen vorig jaar voor een avontuur in verre westelijke wateren. Dat beviel wat visserij(resultaten) betreft prima, zo'n dertien weken werden de vangsten in Frankrijk verkocht.

Nu is ook de E 104 met broer Willem aan het roer opgestoomd naar de Keltische Zee. Daarmee volgen zij in het spoor van wijlen hun vader Willem, die samen met zijn broers ook pionier was in het zoeken naar nieuwe visgronden gedurende zijn visserijloopbaan. 

Vorige week vrijdag werd door beide flyshooters afgemeerd in het Ierse Castletownbere. De bemanningen vlogen vervolgens vanuit Cork naar Amsterdam en maandag weer terug. De beide vangsten werden maandagmiddag op de auto gelost.