Afbeelding
Sarah Verroen

Jurist/bioloog

Bert Keus

ontvangt

vissersaward


LAUWERSOOG – Mr. drs. Bert Keus heeft van vissersvereniging Hulp in Nood de HIN-award ontvangen.


Keus was op uitnodiging naar Lauwersoog gereden om een toelichting te geven op het vergunningentraject voor de garnalenvisserij, de passende beoordelingen, gebruikte stikstofmodellen (die feitelijk niet toepasbaar zijn op visserij in een veranderende natuur) en het gedoogbeleid van LNV. Vanwege zijn verdiensten voor de visserij, in het bijzonder ook voor die van de leden van Hulp in Nood, overhandigde (herkozen) bestuurslid Mark Nijhof hem de bij de award behorende oorkonde en gouden speld.

Tijdens de jaarvergadering werd formeel afscheid genomen van voorzitter Sarah Verroen, die vorig jaar in dienst trad bij het Waddenfonds. Ook bestuurslid Wim Nienhuis (ex-ZK 2) nam afscheid. Besloten werd het minimum aantal bestuursleden terug te brengen van zeven naar vijf. Hulp in Nood is nog in overleg met een kandidaat-voorzitter. Barbara Holierhoek trad tijdens de jaarvergadering vorige maand als dagvoorzitter op.


Advocatenkantoor

De leden besloten het Juridisch Fonds van de vereniging te activeren. Hulp in Nood wil namelijk niet afwachten, maar – lopende het traject Scholten voor ontwikkeling van een gedragscode – ook de hulp inroepen van het gerenommeerde advocatenkantoor Stibbe om de garnalenvisserij veilig te stellen.