Informatie over

PFAS voor

vissers op

Westerschelde


VLISSINGEN – Voor vissers op de Westerschelde wordt volgende week vrijdagmorgen op de visafslag van Vlissingen een informatiebijeenkomst over het PFAS-schandaal georganiseerd.


Het Rijk en de provincie Zeeland verkennen de mogelijkheden om (een deel) van de door PFAS geleden schade te verhalen op de vervuilers. Daarvoor is het nodig om te weten welke partijen schade ondervinden en hoe groot die schade is. De provincie begint daarom met een inventarisatie hiervan in Zeeland.

Bedrijven, organisaties en inwoners die schade ondervinden van PFAS in de Westerschelde kunnen zich melden, maar het is nog niet zeker of en in hoeverre aanvragers een vergoeding krijgen.

Om meer inzicht te geven in de problematiek en om te inventariseren welke schademogelijkheden er zijn, organiseren de Vereniging OWV (vaste vistuigen vissers), Nederlandse Vissersbond en PO Delta Zuid een informatiebijeenkomst voor betrokken vissers op de Westerschelde over het PFAS-schandaal. 

De bijeenkomst wordt gehouden op vrijdag 17 maart van 10.30 - 12.00 uur in de kantine van de visafslag Vlissingen.


Voor deelname aan de informatiebijeenkomst kunnen betrokken vissers zich per e-mail tot en met donderdag melden: secretariaat@vissersbond.nl