Vissersbond

organiseert

garnalensessies

Wnb-vergunning


STELLENDAM – De Nederlandse Vissersbond/Delta Zuid organiseert drie regionale sessies in Stellendam, Den Oever en Lauwersoog over het Wnb-vergunningentraject voor de garnalenvisserij.


De eerste sessie vindt vanmiddag – 17 maart – plaats in Stellendam. Centraal staat het advies van Martin Scholten, getiteld: ‘Naar een verdienstelijke toekomst voor garnalenvisserij’. Scholten begeleidt namens de gezamenlijke producentenorganisaties, visafslagen en handel/verwerking de sector op het gebied van de toenemende druk wat zich met name vertaalt in onzekerheden op het gebied van de Wnb-vergunning garnalenvisserij. Kern van zijn advies is de garnalenvisserij vergunbaar te houden middels een te ontwikkelen gedragscode voor de hele garnalenketen.

In Stellendam wordt ook informatie verstrekt over de stappen die worden gezet om het volledig sluiten van het bodembeschermingsgebied Voordelta te keren.


Op de agenda van de drie regionale vergaderingen staan verder: NVWA-inspecties voedselveiligheid, ruimtelijke ordening Belgische wateren en de overbruggingsregeling voor de kottervisserij.