Afbeelding
Vissersbond

Werkbezoek IJmuiden

JA21 leert heel veel bij

IJMUIDEN – Een zware delegatie van JA21 stond vrijdagmorgen in alle vroegte voor een werkbezoek aan de visserij op de kade van de haven van IJmuiden. Drie provinciale lijsttrekkers (Daniel van den Berg in Noord-Holland, Toine Beukering in Zuid-Holland en Gert Heijkoop in Zeeland) samen met fractieleider Annabel Nanninga uit de Eerste Kamer werden door de Nederlandse Vissersbond/Delta Zuid rondgeleid.

Op de agenda stonden de visafslag, de boomkorkotter GO 5 en Zeevishandel Mercuur.

,,We hebben iedereen bij elkaar een uur of vier van zijn of haar werk gehouden, heel veel geleerd en we zijn eens temeer doordrongen geraakt van het belang van de Nederlandse visserij en de moeilijke positie waarin ze volledig buiten hun schuld verkeren door onverstandig om niet te zeggen destructief handelen van de overheid. Aan ons om daar na de verkiezingen van 15 maart iets aan te doen’’, zegt Heijkoop na afloop.

In het bijzonder de visserijbestuurders Durk van Tuinen en Kees van Beveren, de Goereese bemanning met schipper George Tanis en handelsdirecteur Roos van Duijn worden bedankt voor het invullen van de witte vlekken in de visserijkennis van JA21.