Afbeelding
nn

In gesprek met de boeren van de zee

CDA’ers op de kaai in Vlissingen

VLISSINGEN – ,,Wat brengt die bodemberoering nou helemaal teweeg?’’. Eddie Sinke van de YE 238 legt op de haven van Vlissingen aan een delegatie CDA’ers uit dat dat allemaal wel meevalt. 

In het kader van de aankomende provinciale statenverkiezingen gaat het CDA in Zeeland in gesprek met de boeren, inclusief de boeren op zee: de vissers. Vorige week woensdag bracht de Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat samen met kandidaten Rinus van 't Westeinde en Cas Vesseur een bezoek aan de visserijhaven van Vlissingen, inclusief de visafslag. Zij spraken daar ook met Cas Caljouw (ex-ARM 25) en Pieter de Nooijer (VLI 27). 

Het bezoek viel wat Caljouw betreft mooi samen met in de laatste weken veelbesproken zaken als de garnalenvisserij, de stikstofproblematiek en de Europese aanval op bodemberoerende visserijen. Er werd ook teruggeblikt op zaken als (provinciale) subsidies, lobby en ondersteuning van publieksactiviteiten en vooruitgekeken naar wat nodig is. Dat is in ieder geval duidelijkheid en zekerheid voor de overblijvers, om te kunnen investeren en innoveren. De Bat ziet dat mede in de vorm van een convenant: ,,Dat convenant zou dan afspraken moeten bevatten tussen overheden, ngo’s en sector. Als CDA Zeeland zullen we ons daarvoor inzetten. De Zeeuwse vissers konden en kunnen op ons rekenen.’’