Nautical

Institute

zoekt vissers


LONDEN – The Nautical Institute gaat een Technisch Comité van visserijprofessionals oprichten. Het lidmaatschap van deze ngo staat nu open voor visserijvertegenwoordigers.


The Nautical Institute (NI) is een ngo en vertegenwoordigt de standpunten van de leden van het instituut bij internationale, nationale en lokale instanties. De NI heeft een raadgevende status bij de IMO – de International Maritime Organisation - en is momenteel bezig met de oprichting van een Technisch Comité van visserijprofessionals, om beleid en de strategie van het NI ten opzichte van de visserij te bespreken en te formuleren.

NI heeft 8.000 leden wereldwijd en groeit, waardoor een enorme netwerkmogelijkheid ontstaat. Er is een maandelijkse publicatie, ‘Seaways’, waarin een scala aan relevante onderwerpen wordt besproken. Er zijn ook voordelige en gratis online cursussen beschikbaar via de NI opleidingspartner Ocean Technologies Group. Momenteel genieten stagiairs gratis lidmaatschap tijdens hun opleiding en ook in hun eerste jaar van tewerkstelling.

De missie van NI is om ‘maritieme professionals te inspireren, samen te werken en ideeën en beste praktijken te delen, om betere besluitvorming mogelijk te maken door middel van het proces van professionele ontwikkeling en om te zorgen voor een veiligere, milieuvriendelijke en duurzame maritieme industrie'.

Om lid te worden, zie: www.nautinst.org/membership.html