Nieuwe

visbeurs

in de RAI


AMSTERDAM – Van 10 tot en met 12 oktober 2023 zal in het Amsterdam Convention Centre (de RAI) de nieuwe vakbeurs ColdWater Seafood georganiseerd worden.


Deze B2B-tentoonstelling richt zich vooral op hoge kwaliteit (kweek)vis uit de noordelijke koude wateren. Beoogde exposanten zijn visserij- en aquacultuurbedrijven uit IJsland, Faeröer, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Zweden, Denemarken en Nederland, en wat bezoekers betreft mikt de beurs op industrievertegenwoordigers uit met name Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Naast de beurs wordt de ColdWater Seafood Conference georganiseeerd. Het programma daarvan, en uiteraard de standhouders, zullen de komende maanden bekendgemaakt worden.

ColdWater Seafood 2023 is een gezamenlijke project van RAI Amsterdam en de Noorse conferentie- en beursorganisator AqKva.



Inschrijvingen

nieuw Global

Shrimp Forum


UTRECHT – De inschrijving voor deelname aan de tweede editie van het Global Shrimp Forum, van 5 tot en met 7 september in Utrecht, is geopend.


Vorig jaar september vond in Utrecht de eerste editie van het Global Shrimp Forum plaats, een evenement geheel gewijd aan de ‘warmwatergarnalenindustrie’. Vanwege het succes (er waren meer dan 400 vertegenwoordigers uit 35 landen en van 225 bedrijven) wordt de garnalenconferentie ook dit jaar weer georganiseerd. De organisatie belooft meer ‘side events’, meer afgevaardigden en een verbeterd conferentieprogramma.

Nederland lijkt op het eerste gezicht niet de geëigende plek voor een conferentie over garnalen die in de tropen gekweekt worden. Ons land is echter een belangrijke draaischijf in de wereldwijde, zeer omvangrijke handel in tropische garnalen.

Het evenement wordt georganiseerd door de Global Shrimp Forum Foundation, opgezet door Shrimp Insights van consultant Willem van der Pijl, de Aquaculture Stewardship Council en adviesbureau Contago van Jørgen Lund (ooit de oprichter van het bekende North Atlantic Seafood Forum in het Noorse Bergen). Het programma zal in het tweede kwartaal aangekondigd worden.

Inschrijven kan vanaf nu via https://www.shrimp-forum.com/register. Tot en met 1 april geldt een vroegboekkorting.