Afbeelding
Post

Ondertekening bij notaris

Overname TX 1 rond

URK/OUDESCHILD – Rederij Post (UK 237) heeft vrijdag 27 januari officieel rederij Vonk (TX 1) overgenomen. De aandeelhouders ondertekenden de koop/verkoopakte die dag bij de notaris op Urk. De grote transactie werd begeleid door Cees de Jong van NL-Shipbrokers, na voorbereidend werk bij Profinis Accountants en de Rabobank.

Maandagavond is schipper Kobus Post met zijn bemanning voor de eerste visreis van de TX 1 onder Urker beheer vertrokken vanuit de haven van Oudeschild. Ook de Texelse broers en voormalige schippers Cor en Thijs Vonk waren mee om de Urkers wegwijs te maken aan boord.

Post heeft als reserve ook de Wärtsilä-hoofdmotor 6R32 van de gesaneerde UK 1 gekocht. Deze Urker bokker wordt in Kampen gesloopt. Eenzelfde motortype staat in de machinekamer van de TX 1.

Zowel de TX 1 ‘Klasina-J' als de UK 237 ‘Grietje Bos' waren aangemeld voor de saneringsregeling. Die aanvragen voor de beide bokkers zijn afgelopen weekend ingetrokken.

Begin november vorig jaar ging de TX 1 voor de kant.


De foto’s zijn van de ondertekening van het voorlopig koopcontract eind vorig jaar op de schuur in Oudeschild en van de overdracht afgelopen vrijdag bij NotaMare notarissen en adviseurs in Urk.

Afbeelding