Toekomst

Jurie Post: ,,Saneren is een keuze die je nog altijd zelf doet  Wij kiezen er voor om door te gaan. Een opmerkelijke keuze, die niet zomaar tot stand is gekomen. 

In eerste instantie voel je je murw geslagen en wil je het bijltje er bij neergooien. Zulke drastische maatregelen en totaal geen perspectief vanuit de overheid om door te gaan met vissen. Daarom begrijp ik de collega’s maar al te goed die wel gaan saneren.

Totdat je beseft dat de wereld toch gevoed moet worden (met gezonde vis uiteraard) en je een gezin hebt met zes jongens waarvan er vier vissersbloed hebben. De oudste twee hebben alle papieren gehaald die er te halen zijn en de jongste twee hebben hun studie erop ingericht om visserman te worden. Daarbij komt dat je bij saneren alles in moet leveren aan rechten en quotum, dus totaal geen toekomstperspectief.

Dan ga je om je heen kijken en toen viel ons oog op de TX 1, met allerlei vangstrechten en papieren. Al snel werd een overeenkomst getekend en is het wachten op een akkoord van de bank. Naar verwachting komt die een dezer dagen en kan de zaak definitief beklonken worden bij de notaris. Oudste zoon Kobus hoopt te schipperen op de TX 1 en zoon Job blijft op de UK 237. 

Vis zal er altijd blijven zwemmen en gevangen moeten worden. Overigens zijn we nog op zoek naar mannen met vissersbloed  voor beide schepen.

Wie de jeugd heeft heeft de toekomst.’’