Cornelis

Vrolijk

tijdelijk

verhuisd


IJMUIDEN – Vanwege een grote verbouwing van het kantoorpand is het hoofdkantoor van Cornelis Vrolijk tijdelijk verhuisd naar elders in IJmuiden.


Vanaf eind vorige week wordt er gewerkt vanuit een pand aan de Dokweg, tegenover visgroothandel Mercuur en nog geen kilometer van het pand aan de Makreelkade, dat het komende half jaar een grote verbouwing zal ondergaan.

De belendende vrieshuizen zijn vorig jaar gerenoveerd. De vriesinstallaties zijn vervangen door energiezuinigere installaties en er zijn meer dan 5.000 zonnepanelen geplaatst. Ook het kantoor zal over een half jaar een stuk duurzamer zijn.

Het nieuwe kantoor gaat ‘van het gas af’, het nieuwe klimaatsysteem gaat gebruik maken van de warmte en koude van de vrieshuizen achter het kantoor, de binnenkant wordt opnieuw geïsoleerd en van triple glas voorzien en er komt een warmtepomp op het dak.


Het pand aan de Dokweg is van Zeehaven IJmuiden, dat binnenkort zelf met het kantoor hiernaartoe verhuist. Cornelis Vrolijk huurt een deel van het pand.



Expositie

zeewier

in Muzee

Scheveningen


SCHEVENINGEN – Vanaf half januari is in MUZEE Scheveningen de tentoonstelling WEED te zien, over zeewier aan de kust.


Het groeit zeker dertig keer sneller dan planten op het land, produceert meer dan de helft van onze zuurstof en wordt ook wel ‘het gewas van de toekomst’ genoemd: zeewier.

In de tentoonstelling WEED is te zien hoe kunstenaars, designers en ook ondernemers zich laten inspireren door deze ‘superheld uit zee’. Haags Wethouder Saskia Bruines, van Financiën, Cultuur en Economie, zal de tentoonstelling feestelijk openen op zaterdag 14 januari.

De expositie is onderdeel van een nieuwe programmalijn van Muzee Scheveningen: Toekomst aan de Noordzee. Muzee Scheveningen onderzoekt in WEED hoe de toekomst van de kustplaats eruit kan zien.


Lokale zeewierboer Joost Wouters van de zeewierboerderij voor de kust van Scheveningen is een van de samenstellers van de tentoonstelling.