H Het winnende team, van links naar rechts (boven): Jan Philip ten Napel, Bertus de Boer en Jan ten Napel. Onder: Fokke Arie Loosman, Marinus ten Napel, nog een Marinus ten Napel en Wim de Boer.
H Het winnende team, van links naar rechts (boven): Jan Philip ten Napel, Bertus de Boer en Jan ten Napel. Onder: Fokke Arie Loosman, Marinus ten Napel, nog een Marinus ten Napel en Wim de Boer. Jannie Snoek

Profinis Visserijtoernooi

Wisselbokaal voor LT Boys


URK - In een afgeladen Sporthal De Schelp werd vrijdag 30 december voor het eerst na de corona-uitbraak weer het traditionele Profinis Visserijtoernooi gehouden. Twintig teams uit visserij (ook uit BelgiĆ«, van de O 231, aangevuld door Vebatrans), offshore, binnenvaart en aanverwante bedrijven streden om de felbegeerde titel die uiteindelijk door de LT Boys van captain Jan ten Napel in de finale tegen de jonge knapen van de UK 68 werd gewonnen.  De winst leverde de LT Boys ook de wisselbokaal op, omdat ze het toernooi ook in 2016 en 2018 hadden gewonnen.

Het team van schipper Jaauwk Nentjes (UK 47) werd door een glansrol van keeper Jan Cornelis Nentjes derde. Oromar Boys met teamleider Fokke Kramer (Z 525) werd gekozen als sportiefste ploeg. De opbrengst van het Profinis Visserijtoernooi ging naar het dregteam SOAD en naar Hobbyvoetbalvereniging Urk voor een nieuw clubgebouw.