Afbeelding
Damen

Cursus op maat voor medewerkers Damen Maaskant

Algemeen

STELLENDAM - STC Campus Zuidwest in Stellendam heeft op verzoek en op maat een cursus techniek en scheepsbouw voor de medewerkers van Damen Maaskant samengesteld. 

,,De wereld om ons heen verandert in een rap tempo. De toekomst begint morgen. En als we willen voldoen aan de vraag van morgen, moeten we de kennis van morgen beheersen. Het verzoek naar een studie op maat kwam van onze medewerkers zelf. Wij investeren graag in kennis en onze mensen”, vertelt Eric Moerkerk, managing director van Damen Maaskant.

Half november startten twaalf medewerkers aan de cursus techniek met verdieping in elektrotechniek, pneumatiek, pompen en hydroliek. Stabiliteit en basisontwerp in relatie met scheepsbouw wordt door zeven medewerkers de komende weken gevolgd.

De cursus bestaat uit acht cursusdagen en wordt in de visserijschool van Stellendam aangeboden op donderdagmiddag. Aan het eind van de cursus ontvangen de cursisten een certificaat.

Cor van Wijngaarden, locatiemanager van STC Campus Zuidwest, is verheugd met een school vol cursisten: ,,STC heeft veel expertise van de maritieme en logistieke sector in huis in de vorm van vakdocenten en lesmaterialen. Dat delen we graag met studenten, maar ook het bedrijfsleven maken we graag een stukje wijzer. Een dergelijke korte cursus kunnen we voor ieder bedrijf op maat samenstellen.”