Afbeelding
WMdH

Oude bekenden


SCHEVENINGEN - Afgelopen weekend was het een kort weerzien van oude bekenden in Scheveningen. Schipper Tamme Egbert Bolt en Frans Woorda kregen aan boord van hun Eurokotter ZK 87 bezoek van Pepijn van Eenigen. Pepijn woont in Lemmer en is 1e WTK aan boord van de trawler SCH 81 ‘Carolien’. De SCH 81 was vrijdagavond 11 november rond zes uur binnengekomen en voor Pepijn was het de beurt om wacht te draaien tijdens het binnen liggen.

Bolt was zaterdag met de ZK 87 naar Scheveningen komen afzakken. Een paar dagen daarvoor had de kotter in Lauwersoog een keuring van SI ondergaan. Echter, de garnalenvangsten boven de Waddeneilanden stemden niet tot tevredenheid, waarna Bolt besloot om aan te sluiten bij het vlootje dat de laatste weken tussen Zandvoort en Ouddorp goeie zaken doet. Maandagochtend vroeg viste de ZK 87 met onder andere de ZK 5 en de ZK 23 op dik zes mijl zuidwest van de Maasvlakte. 

Tamme en Pepijn kennen elkaar uit de tijd dat ze samen op een vrachtschip voeren van Danser Group uit Delfzijl. Deze Groninger rederij runt een vloot die zich bezighoudt met transporten in vooral Noordwest-Europa.

Op de foto van links naar rechts Pepijn van Eenigen, Frans Woorda en Tamme Egbert Bolt in de messroom van de ZK 87. (Tekst en foto: W.M. den Heijer)