Bijeenkomst

vereniging

vismporteurs


ZOETERMEER – De Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Importeurs van Visproducten (VIV) vindt plaats op woensdag 30 november in Nieuwegein. Er is een openbaar gedeelte.


Tijdens dit openbare gedeelte (vanaf 16.00 uur) zal de Rabobank ingaan op de arbeidsschaarste en de kostenstijgingen door stijgende energie- en grondstofkosten. In hoeverre zijn wij in staat de kostenstijgingen door te berekenen en wat kunnen wij verwachten op korte termijn?

Daarna zal Mike Turenhout van de Visfederatie en tevens secretaris van de VIV de nieuw ontwikkelde markttool van de VIV/Visfederatie presenteren. Samen met Wageningen Universiteit is gewerkt aan deze tool, die meer inzicht kan geven in handelsstromen en specifieke product-markt-combinaties. Naast de markttool zal Turenhout ingaan op de belangrijkste punten uit de Finfish Study 2022.

De netwerkborrel na afloop biedt een mooie gelegenheid om met de leden van de VIV en elkaar onder het genot van een drankje en goed vullende hapjes terug te kijken op de afgelopen periode en vooruit te kijken naar het komende jaar.

De bijeenkomst wordt gehouden bij Green Village, Blokhoeve 7 te Nieuwegein. Aanmelden kan door een mail te sturen aan secretariaat@visimporteurs.nl.



Maiman

treedt af

als CEO

Kingfish


KATS – Ohad Maiman treedt af als CEO van The Kingfish Company, de kwekerij van de yellowtailed kingfish in het Zeeuwse Kats.


Maiman was in 2015 de oprichter van The Kingfish Company, en met zijn team bouwde hij de afgelopen jaren dit viskweekbedrijf uit ‘van een powerpointpresentatie tot een marktleider’. Momenteel wordt er aan de voet van de Zeelandbrug jaarlijks 1.500 ton van de kostbare kingfish geproduceerd en er is een grote uitbreiding in aanbouw. Vorige week kreeg het bedrijf de goedkeuring om te kunnen beginnen met de bouw van een vestiging in Jonesport, in de staat Maine in de Verenigde Staten.

Nu het bedrijf een volwassen status heeft bereikt, met een sterk team aan het roer, vindt Maiman het tijd om een stap terug te doen en zijn functie als CEO beschikbaar te stellen. Voorzitter van de Raad van Bestuur Hans den Bieman zal zolang er nog geen vervanger is optreden als interim-CEO. Maiman blijft als adviseur betrokken bij The Kingfish Company en de zoektocht naar een vervanger.