Speciale

award

Kommer

Damen


ROTTERDAM - Scheepsbouwmagnaat Kommer Damen heeft afgelopen maandag in Rotterdam een Lifetime Achievement Award ontvangen.


Deze speciale onderscheiding ontving hij uit handen van Bas Ort van Netherlands Maritime Technology tijdens het Maritime Awards Gala. Op dit jaarlijks event worden prijzen uitgereikt voor techniek en innovatie, en dit jaar was er dus ook een ‘oeuvreprijs’.

Damen (78) kreeg de onderscheiding namens de gezamenlijke Nederlandse maritieme sector voor zijn prestaties, werkwijzen en bijdrage aan de Nederlandse maritieme sector in de afgelopen vijf decennia. Damen is voorzitter van de Supervisory Board van de Damen Shipyards Group en nog steeds internationaal actief in het bedrijf dat hij in 1969 overnam van zijn vader en oom en uitbouwde van één werf in 1969 tot de zeventig bedrijven vandaag de dag.


De Damen Shipyards Group telt 12.000 medewerkers, 35 nieuwbouw- en reparatiewerven en tientallen gerelateerde bedrijven. In totaal heeft Damen meer dan 6.000 schepen gebouwd en levert het bedrijf jaarlijks zo’n 175 schepen op. 

Met werven als Damen Maaskant, Damen Shipyards Den Helder/Texel en, voor de trawlervloot, Damen Shiprepair Amsterdam en Damen Shiprepair Oranjewerf, kan ook de visserijsctor in Nederland niet om Damen heen.