Afbeelding
Vlam

Stuurgroep

Young Seafood

Leaders


UTRECHT – De Young Seafood Leaders Visfederatie heeft een stuurgroep gevormd die de koers van dit netwerk van jonge professionals in de visindustrie gaat vorm geven.


De zes leden van deze stuurgroep vertegenwoordigen verschillende onderdelen van de sector en zitten goed verspreid over Nederland. Dave Bout (Seafarm) Hans van Eunen (Diepvries Urk), Koen Verburg (Anova Seafood), Kevin van der Gracht (Vishandel Klooster), Eva Verwijs (Krijn Verwijs Yerseke) en Johan van den Dikkenberg (Fish Partners) zullen met input vanuit het netwerk de koers gaan bepalen.

De stuurgroep werd gevormd tijdens een workshop ‘Personal branding’ bij Kanaal30 in Utrecht, een geslaagde training over hoe men zichzelf en de organisatie presenteert en verkoopt, die werd afgesloten met een netwerkborrel. Op 23 november zal de eerstvolgende bijeenkomst zijn. Deze maand zal ook de nieuwe planning met evenementen worden gepubliceerd.



Wedstrijd

Vlaamse

Viskok 2023

GENT - Welke Vlaamse kok heeft het lekkerste en origineelste gerecht met grijze garnaal op zijn kaart staan?


Vijf finalisten nemen het in de Nationale Horecawedstrijd op maandag 21 november live tegen elkaar op tijdens de vakbeurs Horeca Expo op Flanders Expo in Gent. De vakjury wordt voorgezeten door NorthSeaChef Filip Claeys.

De finalisten vertegenwoordigen restaurant De Watermolen in Kasterlee, restaurant Lin’eau in Wielsbeke/Sint-Baafs-Vijve, restaurant Maste in Gent, restaurant Sensum in Gent en Vonk Gastrobar in Kachtem/Izegem.

VLAM - het promotiebureau voor de Vlaamse landbouw, tuinbouw en visserij - koos grijze garnaal als Vis van het Jaar 2022. Van de Belgische vloot (65 schepen) is bijna de helft uitgerust om garnalen te kunnen vissen.

Het Nederlands Visbureau heeft Hollandse garnalen als Vis van de Maand (november) op de kalender gezet.