Afbeelding
GvdB

Vereniging van Nederlandse Visspecialisten bestaat 40 jaar

‘Je moet beter zijn dan de supermarkt’

LEUSDEN – ,,Waarom zou je eigenlijk nog naar de visboer gaan?’’ Een prikkelende vraag van trendwatcher Jan-Willem Grievink van FoodService Institute Netherlands op het jubileumfeestje van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) afgelopen maandag in Leusden. Passen die traditionele openingstijden bijvoorbeeld nog wel bij de behoeften van de aan zijn mobiel gekluisterde consument van nu en de nabije toekomst? Een consument die steeds meer gaat voor gemak, en voor een oplossing van een impulsieve behoefte.

De VNN werd in 1982 opgericht als brancheorganisatie voor de visspecialisten. Met het wegvallen van het Productschap Vis heeft de organisatie meer body gekregen, doordat zaken als cao, hygiënecode en promoties ook tot het takenpakket zijn gaan behoren. 

Grievink gaf de aanwezige leden, oud-leden en relaties van de VNV mee om op het vakgebied vis in ieder geval beter te zijn dan de supermarkt. En om ‘vanuit de trots van je concept’ te kijken naar mogelijke samenwerkingen met visleveranciers, andere lokale specialisten, met horeca, met online platform, binnen een formule en ja, ook met de lokale supermarkt. Na de lezing konden de genodigden genieten van een diner, met muzikale begeleiding van Jan Vayne.


Het bestuur en directeur van de VNV op de netwerkborrel in het AFAS Theater in Leusden. Van links naar rechts voorzitter Adriaan van Moort, operationeel directeur Janneke Keuning, secretaris Vincent Jansen, Ruud van Diermen, penningmeester Roel Hopman en Nico Schokker.

Alle bestuursleden zitten in het dagelijks leven midden in de vis. Van Moort heeft een viskiosk in Middelburg en in Goes, Jansen is van Fish, dat werkt met vier verkoopwagens op 17 verschillende standplaatsen, Van Diermen bestiert Ru-vis, met een viswinkel in Leusden en zeven standplaatsen, Schokker heeft een viswinkel in Amstelveen en Hopman is verkoopmanager bij de Spakenburger visrokerij Jacob van Jan. 

De VNV telt twee subverenigingen: de Spakenburgse Vishandels Vereniging, waarvan Van Diermen voorzitter, en de Volendamse Vishandelsvereniging St. Anthonius, waarvan Schokker de voorzitter is.

Het secretariaat/bezoekadres van de VNV is gevestigd aan de Diepenhorstlaan 3 te Rijswijk.

Afbeelding
Afbeelding