Afbeelding
GvdB

Nieuwe YE 199 al in vol bedrijf

'Er was ook zoveel werk....'


YERSEKE - Twee oesterboten van Delta Ostrea voor de ingang van de haven van Yerseke: de nieuwe YE 199 en de YE 99. De YE 99 heeft tafeloesters gehaald op een perceel en gaat lossen aan de oesterputten bij de verwerking- en inpakfaciliteiten van Delta Ostrea aldaar. Het is de dag dat het nieuwe oesterseizoen officieel wordt geopend, vorige week donderdag.

Op de YE 199 is de voorgaande dag de opvallende radarbol geplaatst; wat schipper Adriaan van de Plasse betreft kunnen er nu foto's gemaakt worden en naar buiten gebracht. Het aluminium casco is gebouwd door de specialisten van Navalu en kwam dit voorjaar vanuit Frankrijk naar Yerseke, waar het werd afgebouwd bij Machinefabriek Bakker. Radarbol of niet, half juli is de YE 199 direct in gebruik genomen. ,,Er was ook zoveel werk'', aldus Van de Plasse, directeur van Delta Ostrea, de oestertak van het schelpdierbedrijf van de broers Van de Plasse, en naar eigen zeggen de hele dag op het water. 

Dat was begin deze week niet het geval. Vorige week vrijdag konden beide schepen nog oesters halen van de percelen, maar deze week was het water te hoog om te oogsten. De kleine YE 99 is voor onderhoud voor de kant gegaan. Volgende week meer over de nieuwe aanwinst van Delta Ostrea. 


Meer over de officiƫle opening van het nieuwe oesterseizoen elders in deze Visserijnieuws.