H Van links naar rechts reder Joop Siereveld, het echtpaar Kees-Jan van Belzen en Jeanine van Belzen-Siereveld van De Visloods en Nel Siereveld-Schroevers.
H Van links naar rechts reder Joop Siereveld, het echtpaar Kees-Jan van Belzen en Jeanine van Belzen-Siereveld van De Visloods en Nel Siereveld-Schroevers. C.L. van Dijke

Visserijdag Arnemuiden

Gezellig druk en veel vis


ARNEMUIDEN – Een gezellige drukte en veel vis op het tot Visplein omgedoopte Havenplein. Dat kenmerkte de Visserijdag Arnemuiden van afgelopen zaterdag. 

Na het uitvallen van twee edities door de coronamaatregelen hebben de middenstand van Arnemuiden en vrijwilligers de draad weer opgepakt en als vanouds een Visserijdag georganiseerd. Zonder kotters voor de kant en visserijgerelateerde bedrijven en met minder kramen, maar wel met kibbeling van kabeljauw van de in april geopende viswinkel De Visloods, met Hollandse Nieuwe van Visamy en gerookte paling van Edjes Palingkot. 

Garnalen van de demonstratie garnalenpellen konden ook tegen betaling afgenomen worden. Aanvankelijk met veel bewolking en wat regen veranderde de Arnemuidse Visserijdag al snel in een zonovergoten dag.

(Foto’s: Kees van Dijke)

H De gerookte paling kwam van Edjes Palingkot.
H In Arnemuiden kan een demonstratie van het garnalen pellen natuurlijk niet ontbreken. Van links naar rechts Jannie Schroevers- de Ridder, Geert Kamstra-Schroevers en Tonnie Kusse- van Belzen.