Afbeelding
Nico Waasdorp

Veel animo voor Havenfestival

Drukte op de Trawlerkade IJmuiden


IJMUIDEN - Het was afgelopen weekend druk op de Trawlerkade van IJmuiden. Naar schatting 30.000 bezoekers het Havenfestival, dat geldt als de etalage van de bedrijvigheid in de haven tot werken en leren in de techniek en van verse Noordzeevis uit IJmuiden tot de creatieve cultuursector in de regio. 

De kade was omgebouwd tot een evenemententerrein van een kilometer, verdeeld in diverse pleinen. Er was een Techniekplein - waar kinderen kennis konden maken met techniek bij stands van onder meer het Technisch College Velsen, Nova College Scheepvaart en Vattenfall -, een ‘rauw aan zee'-plein en uiteraard een Visplein, waar de Stichting Noordzeevis uit IJmuiden met lokale visondernemers als ambassadeurs een informatiestand, een versevismarkt en een vistafel hadden gerealiseerd, en waar diverse kookdemonstraties en proeverijen werden gegeven. 

Mooi voor de bezoekers was dat er veel 'werkschepen' aan de kade lagen, waaronder de H 72 ‘Frank Bonefaas' van Cornelis Vrolijk. De KNRM verzorgde rondvaarten.