Afbeelding
GH

Vertraging

sanering

kottervloot


DEN HAAG – De Europese Commissie vraagt extra informatie van het ministerie van LNV over de aangemelde saneringsregeling.


De vragen van de Europese Commissie zorgen voor vertraging. LNV had verwacht deze maand goedkeuring te kunnen krijgen vanuit Brussel voor de Nederlandse saneringsregeling. 

Teleurstellend, zeker gezien de huidige economische situatie, aldus LNV in een bericht aan visserijbestuurders over de vertraging. Waar de vragen van de EC over gaan is nog onduidelijk voor het ministerie.


Voor een grote saneringsronde wil het ministerie van LNV maar liefst 155 miljoen euro nationaal en Europees subsidiegeld beschikbaar stellen. De criteria en premies zijn nog niet bekend.



Texelse

voorman

Drijver stopt


OUDESCHILD – Maarten Drijver stopt per 1 juli als voorzitter van de PO-Texel en vissersvereniging DETV.


Drijver (63) heeft dat meegedeeld tijdens de jaarvergadering van DETV in de vergaderzaal van de CIV Texel. Voorlopig blijft Drijver nog wel voorzitter van de CIV, en dit jaar ook betrokken bij de NOx-projecten in de Noordkop. In 1994 werd Drijver bestuurslid van de PO.

Tien jaar geleden nam Drijver als voormalig schipper-eigenaar van de TX 33 de voorzittershamer van de PO/DETV over van Ben Daalder. In 2015 werd Drijver voorzitter van de landelijke koepel VisNed, vijf jaar later trad de Texelse voorman terug. Eerder was Drijver bestuurslid van de Nederlandse Vissersbond.

Het bestuur van PO Texel/DETV gaat nu op zoek naar een externe voorzitter.

 Tijdens de jaarvergadering van DETV werden namens de eigenaren Koos Boersen (TX 94) en namens de opvarenden Tijmen Wit (TX 36) als nieuwe bestuursleden gekozen. Adrie Vonk (TX 1) heeft zijn bestuursfunctie na 36 jaar neergelegd. Wit neemt de plaats in van Piet Zandee, die 17 jaar bestuurslid was.


De laatste jaarvergadering van Drijver werd gedomineerd door de thema’s stikstof, MSC, brandstofprijzen en clustering van visserijbedrijven.