Noordzeeoverleg

agendeert

visserijinnovatie


MIDDELBURG – De visserij heeft een zogeheten tweede ring geformeerd rondom de sectorzetels in het Noordzeeoverleg. Op de agenda van het Noordzeeoverleg stond deze week perspectief voor de visserij middels innovatie.


De visserijbestuurders Kees van Beveren, Andries de Boer en Albert Jan Maat hebben sinds vorige maand zitting in het Noordzeeoverleg. ,,Wij zijn afgevaardigden. De keten is veel breder, en daarom is het gepast om onze inzet en visie te delen en informatie op te halen’’, verklaart de Zeeuwse vissersvoorman Van Beveren, die lid is van de Agendacommissie in het Noordzeeoverleg.

Naast alle producentenorganisaties zijn in die tweede ring de Visfederatie, de Redersvereniging en het Bestuurlijk Platform Visserij vertegenwoordigd. Maandag werd er vergaderd, ter voorbereiding op de NZO-vergadering van afgelopen woensdag. Op de agenda stonden beschermde gebieden voor oesterherstel in het Friese Front (die naar verwachting dit jaar gesloten zullen worden door de Europese Commissie), de concept-innovatieagenda van het ministerie van LNV voor perspectief voor de visserij en de rapportage ‘Staat van de Noordzee’.