Afbeelding
nn

Interessante cursus ‘Tussen Schip en Wal'

‘Op koers voor de toekomst’

STELLENDAM/KAMPERPLAND – Negen deelnemers, uit de volle breedte van de Nederlandse visserij, hebben op 22 en 23 april 2022 deelgenomen aan de cursus ‘Tussen Schip en Wal’, georganiseerd vanuit het project ‘Vist ik het maar – Op koers voor de toekomst’. 

Op vrijdag gingen de jonge vissers in gesprek met secretaris Addy Risseeuw van de PO Mosselcultuur voor een inkijkje in de mosselsector en hoe het mosselconvenant tot stand is gekomen. Daarna werd er een bezoek gebracht aan het Visserijinnovatiecentrum in Stellendam, waar Johan Baaij uitleg gaf en het belang van innoveren en vooral ook communiceren benadrukte. Arie Mol deed een boekje open over het Visserij Innovatie Netwerk in oprichting van de RVO.

Zaterdag werd een bezoek gebracht aan het onderzoekscentrum voor vis-, alg- en schelpdierkweek van de stichting Zeeschelp in Kamperland, met uitleg van Marco Dubbeldam. Er werd geluncht bij Seafarm, gevolgd door een rondleiding met Adri Bout door de tarbotkwekerij. 


Op de foto de cursisten, met van links naar rechts Edwin van Seters (SL 26), Jan Fokke de Boer (SL 27), Roos Swart (ProSea), Cees Meeldijk (WMR), Meindert de Boer (SL 27), Richard Wigbout (TX 65), Ben Scholten (Nederlandse Vissersbond), Stefan Dirk Tijsen (B 74), Isaäk Sjoerd van der Meulen (LO 44) en zittend vooraan Dirk Krijgsman (ROS 785/ROS 170).


De deelnemers waren erg enthousiast. Wie mee wil doen aan een volgende cursus kan mailen naar info@vistikhetmaar.nl of appen/bellen naar 06 30 77 60 30.