Afbeelding
GvdB

Van Quotter weer naar Wageningen Economic Research

Kees Taal terug op oude nest


MONSTER – Kees Taal vertrekt als mede-directeur bij Quotter en is vanaf volgende week weer onderzoeker bij Wageningen Economic Research (WEcR).

De in Monster woonachtige Scheveninger Taal (63) werkte de afgelopen zeven jaar bij de kotterrederij van W. van der Zwan, met standplaats Urk. Hij benadrukt dat Quotter een goede werkgever is geweest, maar heeft zelf de keuze gemaakt om weer terug te keren naar zijn oude werkplek, het voormalige LEI. Taal zal daar als onderzoeker op de sectie ‘Blauwe Ruimte’ naar eigen zeggen bestaande en nieuwe thema’s gaan oppakken.

,,Belangrijke vraag is natuurlijk hoe we de Nederlandse visserij kunnen behouden. Bij Quotter heb ik ook in de praktijk kunnen meemaken met welke moeilijkheden met name de platvisvisserij te maken heeft. Er zijn zeker mogelijkheden, maar die moeten dan wel opgepikt worden. Er is veel werk te doen’’, aldus Taal, van zijn LEI-jaren onder meer bekend als onvermoeid voorvechter van de toen geïntroduceerde pulsvisserij en ook van de Kenniskringen, ontwikkeling en introductie van het MDV-schip en niet te vergeten Visserij in Cijfers.


Bij Quotter zal directeur Jacob Kramer de taken van Taal overnemen. Bij WEcR komt Taal min of meer in de plaats van de naar de RVO vertrokken Arie Mol. Op de foto Kees Taal (links) met zijn oude en nieuwe collega Hans van Oostenbrugge, op de receptie ter gelegenheid van het afscheid van PFA-voorzitter Gerard van Balsfoort vorige week woensdag.