Afbeelding
RONALD RIBBE

Verlenging en opknapbeurt voor O 191

Weer aan de vistrap

OOSTENDE - Voor het eerst in vier maanden heeft de O 191 ‘Romy’ deze week weer aangevoerd voor de vistrap in Oostende. De kotter van Christel Dewaele heeft in de tussentijd onder regie van BEMA een verlenging en een flinke opknapbeurt ondergaan. 

De oorspronkelijke 21,20 meter lange kotter van bouwjaar 1963 is met 2,75 meter verlengd. Er is een nieuw visruim gemaakt, de koelinstallatie is vernieuwd (Kieme Koeltechniek), door IJtama werd timmerwerk uitgevoerd, de garnalenverwerking werd aangepast en de kotter werd strak in de verf gezet. Voor de verlenging werd uitgeweken naar de overdekte loods van IDP in de Achterhaven van Oostende. 

De O 191 voert garnalen en de bijvis aan, die door Dewaele zelf op de vistrap worden verkocht. Door de dure gasolie valt dat volgens Dewaele op het ogenblik niet mee. De garnalen moeten veel te duur verkocht worden.

 Echtgenoot Rudy Barbaix schipperde tot voor kort op de kotter, maar is nu aan de wal. Oudgediende Patrick Devey is momenteel schipper. (Foto: Ronald Ribbe)