Afbeelding
nn

Eet veel vis!

Peker Rinus Jobse 80 jaar


STELLENDAM – Een bijzondere verjaardag op de UFA-vestiging Stellendam. Peker Rinus Jobse bereikte vorige week de respectabele leeftijd van 80 jaar, en dat werd vrijdagochtend gevierd met taart, een bloemetje en een envelop. De fitte en actieve tachtiger, die woont in Bruinisse, is nog elke donderdagnacht achter de peektafel in de Stellendamse afslag te vinden.

Jobse komt niet uit de vis. Hij werkte vroeger als landbouwvoorlichter, liet zich omscholen tot kraanmachinist en -monteur en ging aan de slag bij Boskalis. Voor dat werk was hij veel van huis en zwierf de hele wereld over. Ruim 21 jaar geleden kwam Jobse, op 58-jarige leeftijd, als vissorteerder bij visafslag Stellendam in dienst. In drukke periodes sprong hij ook bij op de visafslag van Colijnsplaat. 

In januari van dit jaar liet zijn gezondheid hem even in de steek, maar inmiddels is zijn conditie weer als vanouds, maakt hij weer lange wandelingen en staat hij weer achter de peektafel. ,,Rinus is nog altijd van grote waarde voor de peekploeg, en het is bijzonder om te zien dat hij zich ook tussen de jongere generatie peken thuis voelt en met veel enthousiasme en inzet zijn werk blijft doen”, aldus Simon Bremer, hoofd van de peekploeg. Hoe blijf je zo lang fit? Jobse: ,,Ik eet veel vis, soms wel vier keer per week.’’

Op de foto krijgt Jobse een bloemetje en envelop overhandigd van management assistent Mariska Vermeulen van UFA.