Holland Fisheries

Event 2022:

7 en 8 oktober


URK - De twaalfde editie van het Holland Fisheries Event vindt plaats op 7 en 8 oktober 2022 in Urk; dé Nederlandse visserij- en maritieme beurs met een internationaal karakter.


De Koningshof in Urk wordt in opdracht van Stichting Visserijdagen Urk weer omgebouwd. De beursvloer biedt ruimte aan honderd exposanten voor een breed en zakelijk publiek. De sfeervolle en gemoedelijke vakbeurs staat inmiddels bekend als dé beurs waar ook echt orders worden geboekt. 


Voor meer info, zie de website www.holland-fisheries.nl.

Of mail naar: 

info@holland-fisheries.nl.



EU wil overleg

met Noren over

boomkorverbod


BRUSSEL – De Europese Commissie wil alsnog overleg met Noorwegen over het Noorse besluit om de boomkorvisserij in de Noorse Zone te verbieden.


Dat blijkt uit het antwoord van Eurocommissaris Sinkevicius op vragen van Nederlandse Europarlementariërs. Een opening wordt echter niet geboden.

De Europese Commissie heeft ‘ernstige bezorgdheid’ uitgesproken over het gebrek aan overleg vooraf aan het boomkorverbod. Na contact met de Noorse autoriteiten is de handhaving van het verbod uitgesteld tot 1 juni 2022. Alsnog heeft de EC verzocht om technisch een formeel overleg met Noorwegen.

,,De diensten van de Commissie werken nauw samen met de autoriteiten van de lidstaten die het zwaarst door dit verbod worden getroffen. Ze verzamelen momenteel alle relevante informatie en gegevens over innovatieve ontwerpen en het belang van de visserij en zullen deze aan Noorwegen verstrekken’’, schrijft Sinkevicius.

Reactie Bert-Jan Ruissen (SGP): ,,Goed dat de Europese Commissie het probleem onderkent en met de zorgen aan de slag is gegaan. Maar ik ben vooral benieuwd naar de uitkomsten van het geplande overleg met Noorwegen. Daar gaat het om, ook gezien het belang voor Nederlandse (platvis)vissers in de Noorse wateren.’’