Opvarende

UK 112 kneust

nier bij val


URK/BOULOGNE – Opvarende Paulus Romkes (33) van de UK 112 is afgelopen weekend in Boulogne in het ziekenhuis opgenomen.


De Urker visserman kwam tijdens schoonwerkzaamheden in de haven vanaf het bovendek van de flyshooter ongelukkig ten val en viel enkele meters naar beneden bovenop hekwerk van de aanlegsteiger. Met een ambulance werd hij vervoerd naar het ziekenhuis. Daar bleek een nier gekneusd te zijn. Afgelopen woensdag kon Romkes naar Nederland vervoerd worden.



Driedubbele

overtreding in

Deens water


KOPENHAGEN – Een Nederlandse bokker is door de Deense visserijinspectie betrapt op het vissen met binnenzakken in de scholbox.


Het Deense visserijministerie berichtte vorige week vrijdag over het voorval. Het Deense inspectievaartuig ‘Vestkysten’ zag een Nederlandse kotter die volgens het VMS in de scholbox viste. Contact leggen bleek heel moeilijk, maar het lukte de inspectie uiteindelijk aan boord van de kotter te komen. Hier werden binnenzakken vastgesteld. 

De Deene inspectie spreekt van een te verwachten boete van 50.000 euro, mede voor het onnodig in gevaar brengen van een inspecteur die aan boord kwam.



Flevolandse

subsidie voor

Maritieme Campus

ROC Friese Poort


LELYSTAD/URK – De provincie Flevoland verleent ROC Friese Poort 350.000 subsidie voor doorontwikkeling van een Maritieme Campus Urk.


Het project 'de ontwikkeling van het Maritieme Campus Urk' valt onder de pijler talentontwikkeling in de Regio Deal Noordelijk Flevoland.

ROC Friese poort werkt samen met partners, waaronder de VMBO-school ‘Berechja’, aan het toekomstbestendig maken van het maritiem cluster Urk. Door een Maritieme Campus te realiseren wordt het huidige opleidingsaanbod verbreed naar een totaalpakket van maritieme kennis en innovatie.

De Maritieme Campus bevordert instroom van zowel volwassenen als jongeren in opleidingen en trainingen, zorgt voor meer mogelijkheden voor werknemers voor om- en bijscholing en intensiveert de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.