H Een bezoek aan het MARIN in Wageningen tijdens de cursusdagen in 2021.
H Een bezoek aan het MARIN in Wageningen tijdens de cursusdagen in 2021. GH

Tussen Schip & Wal

Inschrijven voor

gratis cursusweekend

STELLENDAM - Op vrijdag 22 april en zaterdag 23 april organiseren de projectpartners in Vistikhetmaar een nieuwe editie van de cursus ‘Tussen Schip & Wal’. Deelnemers kunnen zich komende week nog aanmelden. De cursus wordt dankzij Europese subsidie gratis aangeboden.


,,Tijdens deze cursus bieden wij jonge, ambitieuze vissers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld als toekomstig bedrijfsleider/bestuurder binnen de visserijsector’’, zegt medeorganisator Tim Haasnoot (Prosea Marine Education).

‘Tussen Schip en Wal’ werd drie jaar geleden voor het eerst georganiseerd, speciaal voor jongeren in de visserijsector. Vissers van noord tot zuid hebben de afgelopen jaren meegedaan en kunnen zich nu ook weer inschrijven. Nieuwkomers zijn natuurlijk van harte welkom.

Tijdens de tweedaagse cursus, met overnachting in Zeeland, staan deze maand bezoeken aan het Visserij-Innovatiecentrum in Stellendam en aan het bedrijf Seafarm in Kamperland op het programma. Seafarm handelt in allerhande schelpdieren, kweekt tarbot, heeft een eigen visrestaurant en vist met de KG 8 op mesheften. Er is bovendien een nieuw mesheftenvaartuig met minimaal uitstoot van NOx in aanbouw. Verder is er een lezing over de belangenbehartiging en marketing in de mosselsector plus een kennismaking met de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland).

Mocht je in de leeftijd van 18 tot 35 jaar zijn en belangstelling hebben om deel te nemen, dan kun je jezelf aanmelden via info@vistikhetmaar.nl. Deelname aan deze cursus is kosteloos, met uitzondering van de reiskosten. Aanmelden kan tot en met vrijdag 15 april 2022.

Ook de afsluitende excursie van de Masterclass ‘Ondernemerschap in de blauwe economie’ van WUR en ROC Friese Poort vond afgelopen week plaats bij het Visserijinnovatiecentrum en Seafarm.