Satellietcommunicatiesysteem, samen met DE Maritime

AmendTrack VMS ‘live’ op GO 48

’s-HERTOGENBOSCH – AmendTec heeft na een intensief ontwikkeltraject met DE Maritime en goedkeuring door de NVWA een eerste AmendTrack VMS geplaatst op de kottervloot.


DE Maritime uit Stellendam speelde een belangrijke rol bij de goedkeuring en omdat het bedrijf in directe verbinding staat met de visserijvloot is het ook belangrijk voor de uitrol. De eerste officiële installatie van de AmendTrack VMS op de vloot, op de GO 48 van Tanis, werd ook verzorgd door DE Maritime.

De AmendTrack, die functioneert op Iridium, is ontwikkeld als ‘robuust, betrouwbaar en kosteneffectief tegengeluid' ten opzichte van de huidige systemen die op de satellietnetwerken functioneren.


 AmendTec stopt niet met de ontwikkeling van de AmendTrack. ,,Het doel is om meerdere functionaliteiten toe te voegen aan het systeem die toegevoegde waarde creëren voor de eindgebruiker'', stelt André Das, software-engineer van AmendTec. ,,Doordat er interfaces aan het systeem zijn toegevoegd, kan er meer data mee worden verstuurd. Het systeem is dan een volwaardig satellietcommunicatiesysteem dat voor meerdere doeleinden kan worden geïmplementeerd.'’