Afbeelding
nn

Peter van Dalen ontmoet jongeren uit vis en agro

Over lobby en netwerken


WOERDEN - Lobbyen in Brussel. Hoe ziet dat eruit? Kunnen de vis- en de agrosector elkaar versterken? Dat was het thema vorige week vrijdagmiddag op de netwerk- en kennisbijeenkomst in Woerden van jonge professionals uit de vis- en de agrosector. Vanuit de vissector sloegen de Young Seafood Leaders van de Visfederatie (YSLV) en ROC Friese Poort hun handen ineen om bruggen te bouwen met het AgroFoodCluster en Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK). 

Europarlementariër Peter van Dalen gaf tijdens de bijeenkomst meer inzicht in zijn werkzaamheden als volksvertegenwoordiger in Brussel en benadrukte dat het van belang is om als sector goed zichtbaar te zijn in Brussel. Daar wordt tenslotte het beleid gemaakt. Van Dalen vindt het belangrijk dat de vissector aantrekkelijk blijft voor toekomstige generaties. ,,We zien helaas dat de sector met grote uitdagingen heeft te kampen. Vis is gezond en duurzaam voedsel, en willen we dit in de toekomst kunnen blijven eten, dan moeten we vanuit de EU oog blijven houden voor de jongeren.”

Vrijdagochtend was Van Dalen eerst langs geweest bij ROC Friese Poort op Urk, waar hij informatie kreeg over het ‘blauw onderwijs' van de toekomst en in gesprek ging over de Europese (on)mogelijkheden en kansen voor de maritieme campus op Urk.