Afbeelding
WMdH

Arie Raats met pensioen

Vijftig jaar aan de haven


SCHEVENINGEN - Hij heeft na zijn heupoperatie nog een maandje voor de boeg, en dan zit het werk er op. Scheveninger Arie Raats, Aai voor intimi, heeft er dan vijftig jaar werken aan de haven opzitten.

Op 16 april 1972 kon Arie als 16-jarige met schipper Jaap Westerduin mee op de SCH 307 ‘Margaretha' van rederij Jac. den Dulk & Zonen. Daarna volgde een korte periode op een kantoor waar-ie zijn draai niet kon vinden en toen startte hij in de pakkerij bij rederij Jaczon. ,,Na de pakkerij ben ik bij Joop Brouwer en Simon den Heijer in de diepvries terechtgekomen totdat die ouwe mij kwam halen. Hij vond me nodig in de los- en sorteerploeg van de visafslag. Op 6 september 1983 ben ik begonnen met sorteren in de mart en daar komt nu spoedig een eind aan'', aldus Raats, die met plezier terugkijkt op zijn arbeidzame leven.

,,Kijk, ik ga er wel uit, maar blijf nauw betrokken bij alles in de visserij’’, zo laat hij weten. En dat kan ook niet anders, want zoon Patrick is schipper op de vriestrawler SCH 302 van der Zwan.


Op de foto rijdt Arie Raats met z'n heftruck vis vanaf de loskaai de afslag binnen. (Foto: W.M. den Heijer)