In memoriam

Wolfer Okkerse


BRUINISSE – Na een periode van afnemende krachten is op donderdag 17 maart Wolfer Okkerse in de leeftijd van 82 jaar in zijn woning in Bruinisse overleden. De begrafenis van de markante oud-mosselkweker en schipper van de BRU 68 vond gisteren (donderdag) plaats in Bruinisse.


Wolfer Okkerse was in zijn leven een geziene persoonlijkheid in zijn woonplaats en ver daarbuiten. Zijn bekendheid had hij vooral te danken aan het feit dat hij als voorzitter van de plaatselijke visserijvereniging Algemeen Vissersbelang tot eind maart 1996 ruim 25 jaar aan het landelijke mosselfront stond, samen met z’n rechterhand en secretaris Hendrik Hoogerheide. Bij zijn afscheid van de visserijvereniging roemde toenmalig burgemeester Vogelaar hem om zijn bestuurlijke kwaliteiten en maatschappelijke betrokkenheid.

Wolfer was een sociale man: een mensenmens. Hij kwam steevast rondborstig uit voor z’n beginselvastheid. Maar liefst 33 jaar lang was hij vanaf 1980 voorzitter en/of ouderling van de Hervormde kerk in Bruinisse.

Op de jaarvergadering in 2002 deed hij een onvergetelijke uitspraak. Een inleiding van een professor deed hem en-public denken aan de woorden die stadhouder Festus tot de apostel Paulus sprak in het bijbelboek Handelingen: ,,De grote geleerdheid brengt u tot razernij!’’


De rouwdienst en begrafenis vonden donderdag 24 maart plaats in Bruinisse.