Afbeelding
nn

Nederland goed vertegenwoordigd in Boston

Holland Paviljoen in de VS vol Zeeuwen

BOSTON – Nederland was deze week goed vertegenwoordigd op de grote Amerikaanse visbeurs in Boston, met een speciaal Holland Paviljoen vol met Zeeuwse exporteurs.

Na tien jaar onderhandelen mogen er sinds vorige maand weer schaal- en schelpdieren worden geëxporteerd naar Amerika. Een handvol Zeeuwse exporteurs greep dat momentum aan voor een beursbezoek, daarbij ondersteund door de provincie Zeeland: Aquamossel-Triton, Zeelandia, De Meulemeester, Umami, Roem van Yerseke, World of Oysters, Ocean Perfect en Seafarm. Samen met Export Partner en de Vereniging Schelpdierhandel werd een paviljoen ingericht, de Nederlandse ambassadeur kwam speciaal langs en er werd een heuse oesterparty georganiseerd.

Meerdere Nederlandse bedrijven hadden een beursstand, onder andere: Foppen Paling & Zalm, H. van Wijnen, Kingfish Zeeland, Lenger Seafoods, Primstar, Murre Technologies, Het Urker Zalmhuys en Seafood Connection.

Het was zondag, maandag en dinsdag de veertigste editie van de Seafood Expo/Seafood Processing North America met meer dan 1.300 bedrijven, zonder Russen en Chinezen. Net voor de opening van de beurs had de VS een ban afgekondigd op de import van vis rechtstreeks uit Rusland.


Op de foto in het Amerikaanse Holland Paviljoen, staand van links naar rechts: Erik de Koeijer (Kotra), Nigel Spragg (Zeelandia), Mike Turenhout (Visfederatie), Dave Bout (Seafarm), Jan van Rozendaal (De Meulemeester), Jean Dhooge (World of Oysters), Naïm Breen (De Meulemeester), Simon Joseph (Roem van Yerseke) en Daan Busscher (Export Partner). Vooraan: Joyce de Koeijer (Kotra), Anne Fleur Vader (World of Oysters), Gaja Kamps (World of Oysters) en Wim van Damme (Aquamossel-Triton).