Kweek op de Noordzee

Minister Staghouwer

op schelpdierbeurs


NEELTJE JANS – Minister van LNV Henk Staghouwer zal op donderdag 17 maart de Schelpdierconferentie in het Deltapark Neeltje Jans bezoeken.


De bewindsman neemt de Blue Deal van de Task Force schelpdiercultuur in ontvangst en zal een bezoek brengen aan de beurs. 

De Blue Deal is een intentieverklaring met een uitvoeringsprogramma tot samenwerking van schelpdiersector, overheid en natuur- en milieuorganisaties, om te komen tot vergroting van de productie en consumptie van Nederlands schelpdiereiwit. Uitbreiding wordt voorzien op de Noordzee, in combinatie met biodiversiteitsherstel en natuurontwikkeling. Voor verhoging van de consumptie van de zeer duurzame en gezonde schelpdieren wordt ingezet op gericht klimaat- en voedselbeleid, product- en marktontwikkeling. De overeenkomst sluit naadloos aan het thema van de zevende Schelpdierconferentie op 17 en 18 maart: schelpdieren, eiwitbron van de toekomst? 

Tijdens de presentaties op vrijdag wordt onder meer aandacht besteed aan de reductie van stikstof- en CO2 uitstoot door aanpassingen aan boord. Ervaringen met kweek op zee in de ons omringende landen komen aan bod. De invulling van de Blue Deal staat eveneens op vrijdag geprogrammeerd.

Inschrijven voor de conferentie kan nog: www.schelpdierconferentie.com. De beurs is vrij toegankelijk, en met 26 stands groter dan ooit.