Afbeelding
Spakenburg

Maandag 10 oktober

Visbeurs: Tijd voor innovatie

SPAKENBURG – Drie jaar na de laatste editie staat er in komend najaar weer een Visbeurs gepland. Thema wordt: Tijd voor Innovatie.


,,Vrijwel alle visspecialisten komen tijd tekort en vacatures zijn lastig in te vullen. Gelukkig zijn er ingrediënten en nieuwe apparatuur om efficiënter te werken”, verklaart Ruud van Diermen namens de beursorganisatie. De beurs op maandag 10 oktober is aan de Westdijk in Spakenburg, de verkoop van standruimte is inmiddels gestart.

De Visbeurs is hét evenement voor iedereen die werkt in of levert aan de visdetailhandel en ambulante visverkoop. Alle toonaangevende (toe)leveranciers in de viswereld presenteren er hun nieuwste producten, diensten en concepten aan visspecialisten die vanuit heel Nederland en een stukje België en Duitsland de beurs bezoeken. Voorgaande edities trok het ééndaagse evenement ruim vijfduizend bezoekers.

Het thema ‘Tijd voor innovatie’ heeft als vertrekpunten efficiency en vernieuwing. Van Diermen: ,,De consument verandert, maar ook de werksituatie in bedrijven is aan verandering onderhevig. Visspecialisten hebben in de coronaperiode een veel bredere doelgroep voor hun verkoopwagen of in hun winkel gekregen. Zo heeft de thuiswerkende groep twintigers en dertigers de visspecialist ontdekt. Dit levert veel extra drukte, maar die is door het tekort aan goede medewerkers soms lastig te beheersen.’’ 

Standhouders bieden visspecialisten een groot aantal nieuwe producten en diensten die rekening houden met deze situatie. ,,Juist die nieuwe, jonge doelgroep biedt kansen voor de komende jaren, maar dat vraagt wel een actieve aanpak. Deze jonge mensen hebben vaak een goed inkomen, maar willen verrast worden met nieuwe producten. Ze zijn naast smaak ook erg gericht op beleving en hebben duurzaamheid en maatschappelijk verantwoorde productie hoog op de agenda staan.”


Openingstijden

De Visbeurs is op maandag 10 oktober 2022 van tien uur 's morgens tot acht uur 's avonds. Meer informatie is te vinden op de website www.visbeurs.nl.

De beurs vindt plaats op Nautisch Centrum Nieuwboer en is een initiatief van de Spakenburgse Vishandel Vereniging (SVV) in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Visspecialisten (VNV).